Nog één laatste keer The Rolling Stones ‘live’ zien schitteren. Die droom ging gisterenavond in vervulling voor Mathieu (76) uit Genk. “De Stones hebben mijn leven gekleurd, de cirkel is rond.”

Toen The Rolling Stones in maart van dit jaar hun Europese zomertour aankondigden, moest Mathieu – fan in hart en nieren – met spijt passen voor de ticketverkoop. “Ik volg Jagger en co al van de vroege jaren zestig, heb ál hun lp’s gehad en kan haast alle nummers meezingen, maar mijn gezondheidstoestand laat een normaal concertbezoek simpelweg niet meer toe”, vertelt Mathieu, bij wie een jaar geleden opnieuw kanker werd ontdekt.
Zijn thuisverpleger schakelde onze vzw Wens Ambulancezorg in om de Genkenaar een onvergetelijke avond met zijn muzikale helden te bezorgen. “Geen evidente opdracht, want Mathieu moest het optreden zittend én liggend kunnen doorbrengen, afhankelijk van de toestand van die dag”.
Dankzij de goodwill van de organisatoren en onze vrijwilligers kon Mathieu het hele optreden vanop het rolstoelplatform meemaken, samen met zijn dochter Kristel. Als hij zich te slecht voelde, kon hij zelfs in een ziekenhuisbed op het rolstoelplatform gaan liggen.”
“Ik voel mij vandaag fantastisch, dolgelukkig zelfs”, glunderde Mathieu gisteren.  “Nooit gedacht dat ik dit nog mocht meemaken: een laatste keer The Rolling Stones zien schitteren.  Een laatste droom die in vervulling gaat.”
Dat mijn dochter er dit keer bij is, maakt de cirkel rond.
“Mijn ziekte zit in de terminale fase. Ik leef van dag tot dag. Genieten van de goede momenten, zoals vandaag.
Dat maakt dat hij gisterenavond extra hard kon genieten ♥️
🎸You Rock Thieu 🎸
Dank aan  https://www.facebook.com/events.inter en Greenhouse Talent voor hun schitterende samenwerking ♥️